Clean ups in Culemborg!

Gepubliceerd door Cheryl op

Soms denk je dat een clean up wel het laatste is waar leerlingen voor open staan. 

Het idee leeft volop dat het vooral de jeugd is die het zwerfafval veroorzaakt. Toch is dat nog maar de vraag.. op parkeerplaatsen van supermarkten is het bijvoorbeeld vaak een drama en daar komt toch ook een andere leeftijdscategorie…. Wat altijd weer een leuke verrassing is, is dat veel leerlingen juist enthousiast worden van een clean up. Uitgerust met knijpers die de gemeente uitleent en een grote vuilniszak halen zij de raarste voorwerpen op die als zwerfafval door Culemborg slingeren. Diegene met het meest speciale voorwerp verdient natuurlijk een prijs. Vorig jaar waren dat twee circusfietsjes..! Leerlingen van Lek en Linge en het KWC hebben in 2021 en 2022 zo al heel wat kilo’s afval weten op te ruimen. En ja, als je eenmaal weet dat de plastic soep begint op je stoep, gooi je zelf niet zo gauw meer iets zomaar op de grond …

Categorieën: Plastic Soep